Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Het feest begint al bij de voorbereiding

Mieke Schepens 25 december 2015 Hebban Recensent

Amber Albarda ontdekte na een ziekte dat het ook anders kan dan op suiker, stress en slecht (lees, verkeerd) eten leven en besloot haar leven te veranderen. Het beviel haar zo goed dat ze ook anderen deelgenoot wilde maken van deze ervaring. Als een gevolg hiervan presenteert in dit mooi uitgevoerde, gebonden kookboek een ruime verzameling gezonde recepten voor de verschillende feestmomenten van het jaar. Wie zegt dan gezond eten saai en niet lekker is? Deze auteur laat in dit boek zien dat het ook anders kan! Niet steeds diëten volgen, maar je eetgewoonte veranderen is hier de boodschap.

Gezond feesten
 is opgebouwd met recepten voor gerechten waarvan steeds een prachtige foto is gemaakt waardoor je geprikkeld wordt. Het is een feestelijk boek geworden!

Voor in het boek staat een overzichtelijke inhoudsopgave, bestaande uit alle feestmomenten van het jaar, waardoor je snel een keuze kunt maken.

De recepten in dit boek zijn duidelijk en zijn goed te begrijpen. Er worden goede tips gegeven zoals bij het bakken van Paasvlechtbroodjes: 'Als je met 2 vingers op de onderkant van de broodjes klopt, horen ze hol te klinken.'

Voor een aantal ingrediënten dat gebruikt wordt, zul je naar een natuurvoedingswinkel moeten, maar de meeste zijn verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Voor diegenen die het niet gewend zijn om op deze manier te koken is het flink boodschappen doen!

De bladzijde met verschillende combinaties van fruit en kruiden of specerijen die een lekker fruitwater tot resultaat hebben is een aanrader!

Onder een aantal recepten staat een tip of een voorstel voor een andere uitvoering. Hier en daar kun je wat achtergrondinformatie over het gerecht vinden, maar bijna overal staat een inleiding boven het gerecht met een voorstel om het gerecht leuk te kunnen presenteren.

Achter in het boek staat een register op alfabet wat bovendien onderverdeeld is in; bijgerechten, brood, chocolade, cocktails, crackers, desserts etc. Heel gemakkelijk zoeken als je bijvoorbeeld hapjes wilt maken en een drankje daarbij.

Gevulde dadels met parmaham
Voor 12 stuks
• 12 medjooldadels, ontpit
• 6 grote plakken parmaham, in de lengte doormidden gescheurd

Voor de vulling
• 125 g zachte geitenkaas
• 1 eetlepel fijngehakte pecannoten
• 1 eetlepel fijngehakte amandelen
• 1 theelepel fijngesneden verse tijm of gedroogde tijm
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• snufje (Keltisch) zeezout of roze Himalayazout
• vers gemalen peper naar smaak

Klop alle ingrediënten voor de vulling in een kom tot een smeuïg geheel. Schep in elke dadel ruim ½ theelepel vulling. Druk de dadel iets dicht en wikkel een strook parmaham om de dadel heen. Zet vast met een houten prikkertje en bewaar ze in de koelkast tot je ze serveert.

Peerprosecco
Voor 10 glazen
• 8 kleine biologische peren, plus 1 peer om te garneren
• 1 fles prosecco of andere mousserende wijn naar keuze

Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Pureer de peren in een blender of met een staafmixer. Vul de champagneglazen voor een derde met de puree. Vul de glazen verder op (niet helemaal vol) met de prosecco. Snijd de resterende peer in dunne plakjes en serveer deze in het glas.

Krijg je 's avonds visite zijn dit twee van de vele gerechten waar ze van zullen genieten. Er is keuze genoeg in dit feestelijke boek voor een heerlijke avond. Deze twee gerechten komen uit het hoofdstuk 'Nieuwjaar'.
Door het hele boek staan leuke tips om variatie aan te brengen in het recept.

Het oog wil ook wat, dus op een begeleidende foto kun je zien hoe je het op een mooie manier kunt presenteren. Dat verhoogt de feestvreugde nog meer, zul je zien.

Belangrijk om te weten is dat je niet kunt volstaan met alleen maar de ingrediënten bekijken wanneer je boodschappen gaat doen. Soms komt in de het stukje over de bereiding nog iets naar voren wat je nodig zult hebben, zoals een stoommandje of bakpapier.

De gerechten zijn goed uitvoerbaar, zonder meer. De maten en gewichten kloppen zoals ze vermeld staan.

Dit is een boek met recepten waarmee je jezelf tijdens het bereiden al blij voelt worden. Blij, omdat je weet dat het gezond is en blij omdat je weet dat het heerlijk zal smaken.
Een boek om vaker uit te koken. Een aanrader!

 

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Mieke Schepens

Gesponsord

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur