Mie de mier gaat op avontuur!

Mieke Schepens 02 november 2024
Deze recensie werd eerder gepubliceerd op mijn blog GraagGelezen.

In 'Ik zoek wat ik wil' gaat Mie de mier op zoek naar iets, maar ze weet zelf nog niet precies wat. Onderweg ontmoet ze de meest bijzondere insecten, van een glimworm tot een duizendpoot. Alle diertjes in dit boek bestaan echt.
Dit boek is niet alleen spannend, maar ook heel grappig. De illustraties zijn prachtig en de tekst is makkelijk te begrijpen. Jongere lezers zullen genieten van de avonturen van Mie en misschien zelf wel nadenken over wat zij willen in het leven.

Martine Lejeune weet met 'Ik zoek wat ik wil' op een speelse manier een diepe vraag aan te snijden: wat willen we eigenlijk in het leven? Het verhaal over Mie de mier is niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam. Kinderen maken kennis met allerlei verschillende insecten en leren over hun eigenschappen. Tegelijkertijd wordt er op een subtiele manier gestimuleerd om na te denken over eigen verlangens en dromen.

Met 'Ik zoek wat ik wil' heeft Martine Lejeune een prachtig kinderboek geschreven dat zowel vermaakt als inspireert. De zoektocht van Mie de mier is een metafoor voor de zoektocht van elk kind naar zijn of haar eigen identiteit. De ontmoetingen met de verschillende insecten zijn niet alleen grappig, maar bieden ook stof tot nadenken over diversiteit en acceptatie. De illustraties van Thibault De Jaeger zijn een perfecte aanvulling op de tekst en dragen bij aan de sfeer van het verhaal.

Dit boek is een waardevolle toevoeging aan elke kinderbibliotheek en bovendien een aanrader voor alle nieuwsgierige kinderen!
'Ik zoek wat ik wil' is een boek dat kinderen zal blijven boeien, zelfs na meerdere keren lezen.
Bij het boek is een filosofische en biologische bijlage gemaakt met meer uitleg over de filosofie en de insecten.

Meer recensies van Mieke Schepens