Een explosieve cocktail van vriendschap, geheimen en verraad
Deze recensie werd eerder gepubliceerd op mijn blog GraagGelezen.
In Camilla Läckbergs 'Nachtspel' wordt een groep van vier vrienden, die elkaar al jaren kennen, geconfronteerd met hun donkerste geheimen. Tijdens een oudejaarsavond vol alcohol en spanning ontaardt een onschuldig spelletje 'truth or dare' in een nachtmerrie.
“Het is haast op de dag af vier jaar geleden dat hij haar voor het eerst verkrachtte. In de kofferbak van zijn BMX 26.”
Läckberg weet met haar vlotte schrijfstijl en meeslepende verhaallijn de lezer vanaf de eerste pagina in haar greep te houden. De personages zijn complex en geloofwaardig, waardoor je als lezer betrokken raakt bij hun levens en keuzes. De auteur weet de spanning langzaam op te bouwen, om vervolgens met een onverwachte wending de lezer volledig te verrassen.
“Martina kan het niet langer aanzien. Ze keert de anderen de rug toe en met hun uitgelaten stemmen en in haar oren gat e terug naar de woonkamer. Uit de ijsemmer die nog op het keukeneiland staat, trekt ze een fles wodka. Ze schroeft de dop eraf. Doet haar hoofd naar achteren en neemt een paar grote slokken. De drank brandt in haar keel en verwarmt haar ingewanden. Ze onderdrukt haar braakneiging.”
In slechts een paar uur wordt een avond die begint als een gezellige bijeenkomst, een nacht vol onthullingen en geweld.
Ondanks het korte verhaal, weet Läckberg de personages goed neer te zetten. Je leert ze kennen als echte mensen vrienden met hun eigen problemen en verlangens.
‘Nachtspel' is meer dan alleen een spannende thriller. Het boek gaat ook over vriendschap, vertrouwen, en de gevolgen van onze keuzes.
'Nachtspel' is een indrukwekkende novelle van Camilla Läckberg. De auteur bewijst opnieuw dat ze een meester is in het creëren van spannende en meeslepende verhalen. Als je van psychologische thrillers houdt, dan mag je dit boek zeker niet missen.
Ik heb ‘Nachtspel’ graag gelezen.
Ik heb ‘Nachtspel’ graag gelezen.