Het kaartenhuis
Uiteraard las ik na Fatale Oplossing ook gelijk Het Kaartenhuis. Want niet alleen Chris Griffioen is een interessant personage, haar opa Rien is minstens zo interessant, zo niet interessanter!
Als oud-rechercheur heeft hij veel gezien en meegemaakt, en samen met wat opa-charme en zijn scherpe geest is hij een leuk personage.
In dit korte verhaal dat goed in elkaar zit vertelt Rien Griffioen over zijn eerste grote zaak als rechercheur, in 1965 in Rotterdam. Omdat in Fatale Oplossing ook zijn rechercheur-skills aan bod komen, is dit korte verhaal leuk om te lezen als extraatje na het lezen van Fatale Oplossing, maar het is ook prima los te lezen. Aanrader!