Wat een einde
Bella Mackie ken je wellicht van het boek: Hoe vermoord ik mijn familie. Haar nieuwste boek heet: Wat een einde.
Hierin vindt de rijke Anthony Wistern de dood. Een ongeluk of moord? Hij bevindt zich in een soort tussenwereld, een verwerkingscentrum, waarin hij zich moet herinneren hoe hij gestorven is alvorens naar de volgende fase te mogen. In deze tussenwereld kijkt hij mee tijdens de weken na zijn dood om helderheid rondom zijn dood te krijgen.
Een interessant uitgangspunt, dat de dode als het ware zijn eigen dood onderzoekt. De familieleden sporen allemaal op hun eigen manier niet helemaal en er komen duistere zaken boven water, wat het een intrigerend verhaal maakt. De vloggende detective geeft er een leuke twist aan. Tegen het einde komt er pas echt vaart en verrassing in het verhaal, waardoor ik het een aardig boek vond maar dat me helaas net niet helemaal overtuigt.