Een tragisch mooi liefdesverhaal met een twist.

Het boek begint met een terugblik, waarna je gelijk naar het hier en nu wordt gebracht. Dit zorgde voor wat verwarring tijdens het lezen en maakte het wat lastiger om gelijk in het verhaal te komen. Een aantal hoofdstukken verder zat ik er helemaal in en was het wegleggen van dit boek lastig. Vooral richting het einde van het boek, zit er een verbazingwekkende plottwist. Hierdoor is het boek niet een volledig standaard tragisch verhaal.
De schrijfwijze is fijn, het verhaal aangrijpend, de personages zijn goed te begrijpen en de terugblikken worden later in het boek op een fijne en begrijpelijke manier geschreven.

Het boek gaat over Elizabeth (Liz of Lizzie voor vrienden), die samen met haar dochter haar leven weer probeerd op te bouwen. Liz heeft het niet bepaald gemakkelijk gehad. Haar vader is op jonge leeftijd uit haar leven gestapt, waardoor haar moeder mentaal erg veel moeite heeft om de juiste relaties aan te gaan en te onderhouden. Daarnaast is haar eigen man door een auto ongeluk om het leven gekomen.
Met de hulp van haar schoonouders en een aantal vrienden probeert Liz er weer bovenop te komen. Tijdens haar afwezigheid is er ook een hoop veranderd in het dorp waar ze woonde met haar man en kind. Haar beste vriendin heeft een relatie en ze heeft een nieuwe buurman. Een ruige, nogal aparte vreemdeling. Hij heeft, net zoals Liz, een behoorlijk verleden. Liz doet een poging om een vriendschap met hem aan te gaan en de leegte te vullen die zij beiden met zich meedragen.

Meer recensies van mijnboekenkast1991