Prachtig vanbinnen en vanbuiten
Eerst en vooral, wat een mooie cover, ook het formaat zorgt ervoor dat het zo mooi oogt. En dan heb ik het nog niet eens over de binnenkant. Elk hoofdstuk is een mooie brief met klaprozen aan Bea, haar oudere zus, haar steun en toeverlaat.
Op elke brief zie je in welk seizoen en welk jaar het nieuw hoofdstuk zich afspeelt.
14 jaar is Suzanna wanneer ze door haar vader naar Walloniƫ wordt gestuurd om haar oom en tante te gaan helpen op de boerderij.
Je voelt de angst, het gemis van haar dierbaren zeer goed. Het zijn vreselijke tijden maar zelfs dan redt de liefde het, de liefde redt het altijd.
Ik had kippevel met momenten. Zeker op die ogenblikken dat Suzanna zo machteloos is.
Suzanna groeit heel snel op en neemt haar verantwoordelijkheid op om voor anderen te zorgen. Het is zo'n lief en moedig meisje.
En dan die laatste pagina's... zucht. Toen kon ik mijn tranen echt niet meer bedwingen. Dit boek heeft mij echt geraakt en krijgt een mooi plekje in mijn huis.