Dit boek is echt een aanrader!
Via een wedstrijd van Lannoo had ik deze gewonnen en daar ben ik zeer blij om. Wat een ijzersterk verhaal en ik heb me geen seconde verveeld.
Het start met de briljante Tessa, een meedogenloze strafpleiter. Een meisje afkomstig uit de armere wijken, daar wist te ontsnappen en zich nu begeeft in de elitaire kringen. Pleiten is voor haar een sport. Dankzij haar gevatte kruisverhoren weet ze haar juridisch gelijk te halen en helpt ze hiermee verdachten uit de cel te houden. Ze is daar zo goed in!
En dan wordt zij slachtoffer...
Het verhaal wordt dan ingedeeld in toen en na de gebeurtenis. Met al haar moed gaat ze een gevecht aan waarvan ze weet dat het niet makkelijk zal zijn. Ze weet het omdat zij altijd wint. En plots zal zij aan de andere kant staan met een strafpleiter die haar een kruisverhoor gaat afnemen. Je voelt hoe afschuwelijk het is dat niemand haar gelooft.
Door dit boek leer je hoe het er aan toe gaat tijdens zo'n proces. Het is afschuwelijk hoe een vrouw, een slachtoffer door zo'n kruisverhoor moet. Ik snap dat er vrouwen zijn die zover niet willen gaan... die vrouwen verliezen zoveel.
En dan wordt zij slachtoffer...