Een prachtig debuut
Allereerst mijn dank aan @lsuitgeverij en @ilonaslevenbijls voor het mee mogen doen aan de buddyread voor dit prachtige boek,
Want de cover trok mij enorm aan en is ook heerlijk “aaibaar” en ook de (team)flaptekst deed mij uitkijken naar het verhaal.
De mening liepen zoals meestal ietwat uiteen maar voor de meeste was het toch een dikke ja in de bespreking. Ik heb het zelfs 5 sterren gegeven omdat het mij ontroerde aan het einde en dat vind ik wat waard. Aan het begin moest ik wat inkomen maar door de soepele schrijfwijze en wisselende personages die het verhaal vertelde bleef ik lekker in het verhaal en maar doorlezen… de proloog was ik blijkbaar al iets vergeten want de plottwist kwam voor mij als een (emotionele)verrassing.
Het verhaal speelt zich af in het heden en verleden in Dorset. Verleden: Beth en Gabriel hebben een kortstondige jeugd liefde in de zomer die eindigde toen Gabriel in Oxford ging studeren, door het “klasse” verschil was het niet altijd gemakkelijk.. heden: Beth runt samen met haar man Frank (die al sinds z’n 13e verliefd is op Beth) een schapen boerderij en dat is hard werken, helaas heeft hun huwelijk een knauw gekregen door een het noodlottige ongeval van hun zoon Bobby. Op een dag is Gabriel, met z’n zoon Leo, terug en brengt het leven & het hoofd/hartvan Beth weer op hol. Hoe zal dat aflopen?
Er zijn 5 delen in het verhaal elk verteld/vernoemd naar 1 van de hoofdpersonen. Zoals gezegd leest het lekker vlot door de soepele schrijfwijze en korte hoofdstukken, je wisselt steeds in tijd en perspectief waardoor je getriggert blijft om door te lezen en hoe het afloopt.
Een prachtig verhaal vol liefde, (on)trouw, emoties, verlies en rouw.
“Ik zou willen dat je kon zien wat ik zie, Beth. Jij bent duizend keer meer waard dan die meisjes in die kamer”
Q: ben jij team Frank of Gabriel?
Een prachtig verhaal vol liefde, (on)trouw, emoties, verlies en rouw.
Q: ben jij team Frank of Gabriel?