Prachtig ingrijpend verhaal
Werkelijk een prachtig verhaal heb je weer voortgebracht, ik heb de hele middag zitten lezen, af en toe met een brok in mn keel maar soms ook met de tranen over mijn wangen.. wauw! Als een boek dit bij mij teweegbrengt kan ik alleen maar een diepe buiging maken, dank je wel Jerrad
(Dit bericht heb ik net privé naar Jerrad gestuurd, maar eigenlijk mag iedereen het weten en daarom deel ik het ook hier)
Een fictief verhaal gebaseerd op sterke verzetsstrijders en verzetsvrouwen in Frankrijk, wat een gruwelijkheden heb ik gelezen maar ook een prachtig liefdesverhaal, ik kon niet stoppen en door de relatief korte hoofdstukken bleef ik maar doorlezen terwijl ik schakelde tussen de oorlog 40/45 en het “heden” van 1995, verteld door hoofdpersonage Rose, ik wilde weten hoe het verder zou gaan tussen Rose & de andere verzetshelden.. sommige dingen hoopte ik dat ze uit zouden komen en sommige kwamen als verrassing.. ik had diverse gemoedstoestanden tijdens het lezen: van respect naar boosheid & van intens verdriet naar een glimlach op m’n gezicht… echt een fantastisch verhaal.
“ When he holds me in his arms, When he speaks to me softly.. i see life in pink. He speaks words of love to me, everyday words.. And that does something to me”
- Edith Piaf
5 welverdiende sterren
Het is de zomer van 1941, in het door de nazi’s bezette Frankrijk, als de vijftienjarige Rose Valmont van de ene op de andere dag volwassen wordt. Dood, wreedheden, verdriet en haat veranderen haar gaandeweg in een verzetsstrijdster die door landgenoten wordt bewonderd en door de bezetter wordt gevreesd. Wanneer onverwacht een jongen haar leven binnenstapt die in Rose behalve een bikkelharde verzetsstrijdster ook het meisje ziet dat ze zou zijn geweest zonder de pijn van gemis en de nietsontziende daden die ze heeft begaan, wordt ze verrast door emoties die ze lang niet heeft ervaren. Bang voor nog meer verdriet probeert Rose haar gevoelens voor hem te negeren. Liefde laat zich echter niet sturen. Maar dan is er nog de realiteit van de oorlog die ze heeft samengebracht… Geïnspireerd door ware gebeurtenissen
- Edith Piaf
5 welverdiende sterren