Heerlijk tussendoortje
Lauren heeft een nare break up achter de rug. Ralph, haar inmiddels ex, is vreemdgegaan met zijn secretaresse. Nu is ze dus in een klap, haar ex vriend, baan en huis kwijt. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar nichtje trekken. Zij is een half jaar aan het backpacken. Al gauw komt ze in de boekenwinkel in de stad terecht. Ze is namelijk een echte boekenwurm. De eigenaresse is ontzettend aardig en bezoekt Lauren de winkel vaker. Niet lang daarna wordt de Liz ziek en wordt Lauren gevraagd om bij te springen in de boekhandel. Maar tot haar grote schrik werkt daar ook Liz’ kleinzoon. De knappe maar onbeschofte Frederick.
Saskia heeft een fijne vlotte schrijfstijl. Het verhaal lees dan ook lekker weg. De personages Lauren, Liz en Frederick krijgen veel aandacht en zijn goed uitgediept voor een kort verhaal. Ze kwamen voor mij echt tot leven. De dialogen tussen Lauren en Frederick zijn zo leuk en maken het verhaal levendig. Ondanks dat het verhaal misschien enigszins voorspelbaar is, krijg je als lezer tegen het einde een aangename twist te lezen. Dit wist mij te verrassen. De minibieb springt niet alleen op de omslag in het oog. Ook in het verhaal neemt deze een prominente plek in. Zo gaaf bedacht. De boekenwurm is een fijn tussendoortje. Heerlijk om even te ontsnappen met een kop thee op de bank.