Genieten van dit mooie kerstverhaal
Het is winter en bijna kerst in Lizzy en Ikram versieren de boekenwinkel en organiseren diverse workshops. Lizzy heeft wat minder met kerst door een onaangename ervaring uit het verleden en houdt niet van Last Christmas, Ikram daarentegen brengt ontzettend veel kerstsfeer in het verhaal. Bram heeft het heel druk met zijn eigen café/restaurant en de ijsbaan die er is dankzij hem. Hiervoor huurt hij Naomi in om bij te springen. Naomi kent hij van de horecaopleiding. Lizzy mag haar niet echt. Hierdoor gaat ze meteen (als gebruikelijk) in stressmodus en bedenkt de meest erge scenario’s in haar hoofd. Hierdoor krijgt het verhaal leuke, spannende en verrassende wendingen.
Hartje winter neemt ons weer mee in het verhaal van Lizzy en Bram, maar ook bijpersonages uit de eerdere twee delen komen terug. Dit zorgt voor een feest van herkenning en geeft me een fijn gevoel. Een korte introductie van de karakters brengt je meteen terug in het verhaal. De personages komen echt tot leven door Nora’s schrijfstijl. Ik krijg hierdoor echt een gevoel bij alle personages. Je hoeft niet de voorgaande delen te lezen, maar zou dat zeker doen! Genieten!
Hartje winter wist mij echt te boeien door de mooie fijne schrijfstijl van Nora. Hierdoor werd ik direct in het verhaal gezogen. Het verhaal zit vol winterse sferen en een flinke kerststemming. Heerlijk om rond deze tijd van het jaar te lezen als je daarvan houdt. Ook de verhaallijn van haar ouders uit een voorgaan deel worden besproken. Ook de vader van Bram krijg het nodige voor de kiezen. Ondanks de zwaardere onderwerpen, is het verhaal geen enkele keer te zwaar op de hand. Er zit nog een flinke dosis humor in die het in evenwicht brengt.
Hartje winter is het derde deel van de serie en toch wel een van mijn favorieten tot nu toe. Het verhaal van Lizzy en Bram en mensen uit hun leven wordt weer mooi, luchtig en vol met humor en verschillende plotwendingen beschreven. Genieten en grote aanrader als je van korte novelles in winter of of kerstthema houdt. Ik kijk uit naar het volgende deel. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen.