spannende psychologische thriller
Julia lijkt het perfecte leven te hebben. Ze woont in een prachtig huis, heeft een goede baan, is gelukkig getrouwd met Steven en samen hebben ze drie kinderen: Rick, Emma en Mees. Maat een ingrijpende gebeurtenis uitgaat verleden, werpt een schaduw over haar bestaan. Al die jaren heeft Julia wat gebeurt is onderdrukt en weggestopt maar dat begint steeds meer zijn tol eisen. Als tijdens een feestje een nare herinnering naar boven komt raakt ze tijdelijk in schok en sprinter zo het zwembad in en blijft onder water zitten. Verdoofd door de waterdruk en totaal de weg kwijt, lijkt dit haast op een zelfmoordpoging. Steven wil dat ze in therapie gaat. Dat doet Julia met tegen zin. Uiteindelijk is het advies om tijd zoo zichzelf te nemen en besluit ze op vakantie te gaan en daarna serieus de therapie op te pakken. Ze vertrekt voor een paar dagen naar Egypte. Hier wacht de zon op haar. Het lijkt het paradijs waar ze even bij kan tanken. Maar schijnt bedriegt.
Dit tussendoortje kruipt meteen onder mijn huid. De eerste bladzijden zetten de toon voor de rest van het verhaal. Je voelt Julia’s problemen, diep verstopte emoties ontzettend goed. Tegelijkertijd blijft wat er exact gebeurt is verborgen tot veel verder in het verhaal. De spanning wordt hier mee goed opgevoerd.
Hels paradijs wordt in ik vorm vanuit Julia vertelt. De vertelstijl is beschrijvend met weinig dialoog. Je krijgt een kijkje in Julia’s hoofd en gedachten. Haar karakter En verhaal krijgen veel diepgang en extra betekenis. Ik leefde echt met haar mee. Het verhaal heeft veel elementen; het houdt de schijn op van een goed leven maar niemand weet wat er in iemands hoofd zich afspeelt wat ze mee hebben gemaakt. Dit vind ik heel goed beschreven dit verhaal. Geld maakt niet gelukkig. Liefde en compassie zijn het belangrijkste in het leven en relaties.
Hels paradijs is een goede psychologische thriller met een goed uitgewerkt verhaal. Zeker als je bedenkt dat de schrijfster alles in 100 bladzijden heeft beschreven. Julia’s verhaal wordt stap voor stap verder uitgewerkt. De mix tussen gebeurtenissen in het nu worden goed gecombineerd met haar verhaal uit het verleden. Het is creepy om te lezen wat je kan gebeuren op vakantie. Hels paradijs kroop meteen onder mijn huid en ik was geboeid bovenaf het begin. Het einde past precies bij een psychologische thriller. Het laat me aan de ene kant met vragen en onduidelijkheden achter, terwijl ik het tegelijkertijd passend vind bij dit type verhaal.