prachtig kort verhaal

Miranda6452 08 februari 2025
Nadat Lou terugkomt van een maandenlange reis door Azië om haar passie voor thee verder te onderdelen, blijkt haar vriend te zijn vreemdgegaan en is hun relatie voorbij. Ze trekt weer bij haar ouders in en verliest zichzelf in sombere pieker gedachten en haar saaie receptionistenbaantje helpt ook niet echt mee. Dan krijgt ze totaal onverwacht de kans van haar leven. Ze kan haar eigen theehuis beginnen. Een droom die uitkomt. Waar eerst de samenwerking met Philip, haar nieuwe knappe baas, goed verloopt. Stelt hij zijn ideeën over het theehuis steeds meer bij en begint Lou zich af te vragen of dit nog wel is wat ze wil.

Het kleine theehuis van Lou is een heerlijk feelgood tussendoortje met een heerlijke sfeer. We maken kennis met hoofdpersonage Lou, een doorsnee vrouw in wie iedereen zich makkelijk kan verplaatsen. Ook maakt ze een mooie transformatie door van een ietwat onzekere vrouw naar een vrouw die weet wat ze wil en waar ze voor staat in haar leven. En een vrouw die keuzes durft te maken. Philip wordt als een spannende stugge sexy man neergezet. En de aantrekking tussen die twee spat van de pagina’s af.

Het kleine theehuis heeft een mooi verhaallijn en opbouw. Het begint met een relatiebreuk maar al gauw gaat het verhaal dieper in op de toekomst van Lou en haar passie voor thee. Een originele invalshoek voor dit romantische verhaal.

De beeldende schrijfstijl brengt de omgeving en het verhaal nog meer tot leven. Ik zou zelf zo graag een lekker kopje thee in zo’n mooie rustige natuurlijke omgeving drinken.

Het kleine theehuis van Lou is een heerlijk korte verhaal waar passie voor thee en romantiek samen de hoofdrol spelen. De fijne beschrijvende schrijfstijl brengt het theehuis tot leven en geeft je een warm cosy feeling. De spanning tussen Lou en Philip is heerlijk om bij weg te dromen. Aanrader!

Meer recensies van Miranda6452

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.