spannend tussendoortje met een open einde.
In het nieuwste thrillertussendoortje van Sacha Voogd volgen we Lara. Ze heeft een zwaar verkeersongeluk achter de rug waardoor ze enkele weken in coma heeft gelegen. Als ze bijkomt blijkt haar vriend Javi te zijn overleden, samen met Fleur - het jonge meisje wat ze tijdens het ongeluk geschept hebben. Om dit te verwerken gaat ze naar de psycholoog. Dit is echter niet genoeg. Wanneer ze een baan aangeboden krijgt in Spanje besluit ze dan ook meteen aan te grijpen. Tot haar grote schrik blijven de dreigbrieven die ze in Nederland ontving, ook in Spanje. Samen met Mason een Amerikaanse journalist besluit ze op onderzoek uit te gaan. Dan volgen de angstige ontwikkelingen elkaar in een rap tempo op.
Deze thriller is vlot geschreven en lees heerlijk weg. In het eerste hoofdstuk wordt mijn nieuwsgierigheid al extreem geprikkeld om achter het verhaal van Lara te komen. Hoe verder het verhaal komt, hoe meer je over haar leert en het auto-ongeluk waarbij Javi is overleden. Hierbij wordt de spanning door dreigbrieven meteen goed neergezet. Lara is een leuk personage en daarbij worden er meerdere verschillende andere karakters in het verhaal gezet, wat het meteen een stuk leuker en interessanter maakt. De Spaanse sfeer wordt neergezet door gebruik van veel Spaanse termen. Zelf ken ik Spanje niet en voor mijn gevoel werden er te veel Spaanse woorden gebruikt. Het verhaal zit goed in elkaar en verschillende wendingen en twists bouwen het verhaal verder uit. Het tempo is vlot maar ging voor mij precies goed. In de schaduw van het Alcazar heeft een open einde, ik neem aan dat er dus een volgend deel komt. Hier kijk ik beslist naar uit!
In de schaduw van het Alcazar is een spannend thrillertussendoortje. Het verhaal zit goed in elkaar en de diverse wendingen en twists zorgen ervoor dat het verhaal aangenaam en snel wegleest. Voor mij had de nadruk wat minder op Spaanse uitdrukkingen en woorden mogen liggen. Het eindigt met een grote cliffhanger, ik ben dus superbenieuwd naar het vervolg en hoe het met Lara zal aflopen.