fijne feelgood met een snufje kerst
Bo is ZZP-er; ze heeft een eigen hondenuitlaatservice. Op een dag doet er in plaats van het bekende baasje van Mister C een vreemde man de deur open als ze langs gaat om de hond op te halen. Een knappe maar zeer irritante en vervelende man. Blijkbaar heeft zijn vriendin hem verlaten en moet hij nu de hele dag zelf voor zijn hond zorgen. Om Mister C niet te laten stikken gaat ze akkoord met zijn dwingende verzoek de hele dag op de hond te passen. Dit geeft de nodige problemen met haar huisbaas, aangezien ze geen “beesten” in haar appartement mag houden, zoals haar huisbaas zegt.
Kerst met een staartje is een heerlijk tussendoortje wat zich in december voor de kerstdagen afspeelt. Het is een verhaal met een mooie verhaallijn, want het gaat niet hoofdzakelijk over Bo en Dax maar over Bo en de zorgboerderij van haar zus. Ze hebben de gemeentelijke inspectie op hun dak en dat zorgt voor de nodige problemen en spanningen.
De gesprekken en strubbelingen tussen Bo en Dax zijn geweldig om te lezen, het brengt het verhaal echt tot leven. Het plot ontwikkelt zich in een goed tempo, het verhaal leest vlot en makkelijk weg. Kerst met een staartje wordt vertelt in ik-vorm vanuit Bo. Haar leer je ook het beste kennen. Ik vond de bijpersonages als haar zus, haar vriendin en de oma van Dax superleuke toevoegingen. Ook Rooie en Mister C zijn leuk weergegeven.
Kerst met een staartje is een superleuk verhaal, wat me vanaf de eerste bladzijde wist te boeien. De personages zijn ontzettend leuk, de dialogen tussen Bo en Dax zijn geweldig. Voor mij had de kerstsfeer wat meer naar voren mogen komen. Zoals een echte feelgood loopt het voor alle situaties goed af. Genoten van dit tussendoortje.