Hilarische start nieuwe feel good serie
Saar is net op Oudejaarsdag gedumpt door haar ex Laurens. Hij heeft letterlijk en figuurlijk een nieuw begin nodig. Hij vindt haar saai en voorspelbaar. Dat zal ze hem nog wel eens laten zien. Al snel vormt zich een plan in haar hoofd om hem terug te winnen. Volgend jaar start ze met haar bucketlist. Ze gaat elke maand een spannende en ondernemende activiteit doen. Saaie Saar wordt Super Saar en Laurens dan naar haar terug kruipen omdat hij ziet hoe fantastisch en avontuurlijk ze is.
Op glad ijs is het eerste deel van de driedelige serie; De bucketlistblunders. Het is een zeer vlot en luchtig geschreven verhaal. De schrijfster weet je meteen het verhaal in te trekken met Saars belevenissen. Het verhaal wordt vanuit Saar in ik- vorm geschreven in chronologische volgorde. Saars gedachten zijn in een woord hilarisch. Ik heb genoten en gelachen. De gebeurtenissen volgen elkaar in een vlot tempo op en het verhaal leest heerlijk weg.
Nadat Laurens haar gedumpt heeft, stelt ze een spannende bucketlist op vol met voor haar ongebruikelijke en spannende activiteiten. Elke maand gaat ze wat nieuws van de lijst proberen. Ze is nogal onhandig of heeft veel pech, ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Dit wordt echter zo geweldig en vol met humor en luchtigheid gebracht. Als klap op de vuurpijl gaat haar beste vriendin voor een jaar naar New York en neemt haar broer tijdelijk de stroopwafelszaak over. Dit zorgt voor verrassende wendingen in het verhaal.
Wat een heerlijk hilarisch kort verhaal. Ik heb werkelijk genoten van deel 1 uit de Bucketlistblunders serie van Angelique Haak. Ik vond Bon Bini Bruiloft, haar vorige drieluik, al geweldig, maar deze is nog beter. Als je in een dip zit en wel een oppepper kunt gebruiken, moet je echt dit verhaal lezen. Ik heb zitten grijnzen en hardop gelachen om de taferelen die Saar overkomen. Op glad ijs heeft een mooie verhaalopbouw en is gevuld met veel humor en luchtigheid. Beslist een grote aanrader en ik kan niet wachten te starten met deel 2; Alle remmen los.