Spannend verhaal
Toen ik zag dat er een vervolg op Target kwam, wist ik meteen dat ik die moest lezen. Deel 1 was spannend en zat vol verrassende twists en wendingen. In Target 2 lezen we verder over Valerie. Ze heeft de dood van Antonio nog niet verwerkt en is druk bezig met het verdrinken van haar pijn en verdriet. Ze pikt vreemde mannen op voor sex. Gelukkig heeft het haar werk voor Frank nog niet beïnvloedt. Maar eigenlijk wil ze er mee kappen. Ze krijgt een nieuwe opdracht toegewezen. Frank wil een van zijn andere mannetjes laten omleggen door Valerie. De man laat steken vallen en hij kan hem niet meer vertrouwen. Valerie zit niet op een herhaling van de Antonio-opdracht te wachten, maar doet het uiteindelijk ook. Omdat de betaling twee keer zo veel is en haar de kans bied te vluchten en ergens anders opnieuw te beginnen.
Target 2 brengt weer de nodige spanning mee. Gecombineerd met een aantal verrassende plotwendingen heeft dit tussendoortje me weer een aantal goede leesuurtjes gegeven. Het verhaal wordt vertelt in ik-vorm vanuit Valerie en Kai, haar target. Het verhaal kent een goede opbouw, toch heb ik hier en daar het gevoel dat ik belangrijke informatie mis. De spanning wordt gecombineerd met een vleugje erotiek, maar dit voert niet de boventoon. De band die tussen twee hoofdpersonen wordt opgebouwd, komt op mij wat vreemd over. Met name het deel dat er meteen een gevoel van vertrouwen tussen hen is. Zeker in hun line of business zou ik dat niet verwachten.
Target 2 is een fijn spannend tussendoortje om in te duiken en jezelf een paar uurtjes in de gevaarlijke wereld van Valerie te begeven. Het verhaal heeft een aantal verrassende wendingen en het einde kwam voor mij echt totaal onverwacht. Daar hou ik wel van. Persoonlijk vond ik de spanningsopbouw en verhaallijn van het eerste deel net een wat beter. Het is voor de verhaallijn wel aan te raden het eerste deel te lezen. Zo kun je je beter verdiepen in Valeries gedachten en wereld.