De cirkel rond

MirandaVosDamen 07 september 2024 Auteur
De cirkel rond is Michael Palins dagboekverslag van zijn avontuurlijke reis rond de grootste oceaan ter wereld. Op zijn eigen, charmante wijze doet Palin verslag van zijn belevenissen in de zo verschillende cultuurgebieden die hij op deze route aandoet.
Hij beschrijft zijn bezoek aan een strafkamp in Siberië, eet samen met koppensnellers op Borneo, heeft een schokkende ervaring in een Japans klooster, krijgt wormen voorgezet in Mexico en gaat op kamelenjacht in Australië. Talloze ontmoetingen met schilderachtige individuen passeren de revue in een amusante aaneenschakeling van verrassingen, geestigheden en bijzondere ervaringen. Je reist met hem mee over wilde rivieren, besneeuwde toppen en uitgestrekte woestijnen.

Voorin het boek is een handige landkaart waarop je precies kan zien hoe de reis gaat lopen. Heel handig, want zo kon ik bij sommige plekjes even terugkijken waar het precies ligt. Je volgt Michael Palin en zijn team op de voet mee in hun avontuurlijke reis van 271 dagen. Het is een interessant en leerzaam verhaal met prachtige en indrukwekkende foto’s. Je leest over de mensen hoe bijzonder ze leven, de dieren die ze in het wild tegenkomen, de vele bezienswaardigheden, belevingen en de mooie natuur. Het verhaal wordt als een documentaire beschreven met daarbij bijzondere weetjes, waar je niet eerder vanaf wist. Een prachtig boek voor ieder die geïnteresseerd is in andere landen.

Meer recensies van MirandaVosDamen

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.