De verbouwing
Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.
Maar schijn bedriegt. Mathilde is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een groene aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanig chantabele positie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt.
Een heerlijk vermakelijk boek met een goed verhaal. Fijne schrijfwijze waardoor het makkelijk wegleest. Alles duidelijk beschreven met hier en daar leuke humor en soms zelfs wat grof. Dit is de eerste keer dat ik iets lees van Saskia Noort en ik was blij verrast.
Mathilda is een succesvolle plastische chirurg en heeft net een privékliniek geopend. Ze heeft een mooie baan, een man en een zoon, maar helaas is ze niet gelukkig. Het gaat niet goed in haar huwelijk en haar eigen zoon lijkt een vreemde te zijn geworden. Haar man is samen met iemand hun huis aan het verbouwen, wat een groot drama is en waarbij de schulden steeds hoger opstapelen. Haar toekomst ziet er alles behalve rooskleurig uit.
Het verhaal wordt alleen maar heftiger en spannender wanneer haar overheersende ex opnieuw in haar leven verschijnt. Hoe redt Mathilda zich uit deze situatie, want ze zit volledig klem. Daarnaast een zoon die dwars ligt en een man waarop ze niet kan steunen. Je voelt het helemaal mee. Ik zat compleet in het verhaal en wilde maar doorlezen. Je leest ook de gedachtegang van haar zoon waardoor het verhaal nog beter samenvalt. Ik dacht maar steeds ‘hoe gaat die vrouw uit deze problemen komen’ Het is spannend tot het einde toe. Het is een goed bedacht verhaal en ik vind het zeker een aanrader!