Ontworteling
Van de schrijfster Janine Keijser mocht ik meedoen aan haar ecothriller-reading-train 2.0 Met plezier heb ik haar boek ‘Ontworteling’ gelezen.
Journaliste en wereldverbeteraar Lara reist af naar Brazilië in opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen helpt in Zuid-Amerika.
Samen met een collega en een gids gaat ze op onderzoek uit in het Amazonegebied. De stam die ze bezoeken, lijkt echter niet zo blij met hun komst. Wanneer Lara op een schandaal stuit dat het regenwoud en de inheemse stam in gevaar brengt, komt ze in een angstaanjagend kat-en-muisspel terecht. Ze legt haar leven in de waagschaal om de waarheid boven tafel te krijgen.
Door de huiveringwekkende gebeurtenissen valt Lara in een zwart gat waar ze hallucinerende ervaringen doormaakt. Haar diepste angsten komen voorbij maar ook de intense krachten die ze aan kan boren als ze eenheid ervaart met de natuur. Om uit het duister omhoog te klimmen, moet ze haar verleden loslaten en haar innerlijke kracht leren hanteren.
Weet Lara zich aan haar fysieke en mentale demonen te ontworstelen?
‘Ontworteling’ is een razend spannende ecothriller met een actueel thema.
De cover vind ik heel gaaf! En er zat een mooie bijpassende boekenlegger bij. De proloog maakte mij direct nieuwsgierig om verder te gaan lezen. Janine heeft een prettige schrijfwijze waardoor het verhaal lekker vlot leest. Ik zat al snel goed in het verhaal. Leuke verschillende personages, met Lara als hoofdpersoon die een opdracht heeft aangenomen en afreist naar het Amazonegebied in Brazilië. Het verhaal wordt van het begin af aan goed opgebouwd.
Al gauw werd het verhaal geheimzinnig spannend. Doordat het ook vanuit de ik-vorm is geschreven beleef je het verhaal nog intenser mee. Het boek is tijdens het lezen moeilijk weg te leggen. Ik vond het verhaal mooi en beeldend beschreven en ik vond het leerzaam om over het Amazonegebied te lezen. De Amazone is toch de ziel van de wereld en ook omdat je er niet altijd bij stil staat dat de ontbossing veel te weeg kan brengen. Maar ook over de dieren die er leven en de Inheemse stam. De vreemde drankjes en de voodoopoppen maken het spannend met daarbij de verrassende wendingen dat het verhaal soms heeft. De mooie boodschap is, dat als de mensen goed voor de aarde zorgen, de aarde goed voor ons zal zijn. Daarmee zet dit boek Ontworteling je nog meer aan het denken. Het is een avontuurlijk verhaal met veel spanning en romantiek.
De wetenswaardigheden achter in het boek vond ik een mooie toevoeging aan het boek. Dankjewel Janine Keijser voor zoveel leesplezier. Ik heb er van genoten!
Weet Lara zich aan haar fysieke en mentale demonen te ontworstelen?
‘Ontworteling’ is een razend spannende ecothriller met een actueel thema.