verboden gebied

MirandaVosDamen 04 september 2024 Auteur
Elk dorp heeft wel een speciale plek. Een plek waar geliefden elkaar beminnen, waar gezinnen picknicken en kinderen spelen. Voor de mensen in Oscola is dat de heuvel en die plek is nooit gevaarlijk geweest, totdat Brian Kelly, een jonge Amerikaanse natuurkundige, afgrijselijke angstkreten hoort uit het diepste van de aarde. Kreten die Brian doen denken aan de gewelddadige dood van zijn eerste vrouw en kind…

Nu loopt zijn hoogzwangere tweede vrouw, Loi, eveneens gevaar. Maar de Vietnamese Loi is geen gemakkelijke prooi. Ze is bereid tot het uiterste te gaan…

Het eens zo rustige leven in Oscola verandert in een nachtmerrie als langzamerhand duidelijk wordt dat het stadje het slachtoffer dreigt te worden van een gruwelijke ramp.

Het verhaal begint mysterieus, op een prachtige zomerse namiddag met een harde kreet, die Brian aan het verleden doet denken. Aan zijn eerste vrouw en kind die hij moest afgeven door een gewelddadige dood. Het verhaal speelt zich af in het plaatsje Oscola. Vanaf de heuvel komen steeds de kreten. Je wilt graag verder lezen om erachter te komen wat er aan de hand is. Ik heb nooit eerder iets van Whitley Strieber gelezen, maar wat kan deze auteur prachtig schrijven. Zijn mooie zinnen slepen je mee door zijn spannende, maar vooral mysterieuze verhaal.

Je volgt ook het verhaal van Ellen Maas. Zij werkt op het kantoor bij de krant. Wanneer zij over dit bizarre voorval hoort, gaat ook zij op onderzoek uit. Er hangt een vreemde spanning tussen de vrouwen Ellen en de Vietnamese Loi (de vrouw van Brian). Brian die alles probeert om het goed te laten verlopen. En dan de horror-achtige vuurvliegjes om dol van te worden, de geheimzinnige mensen in dat verlaten huis, het spookachtige bos en de raadselachtige heuvel.

Omdat het eerste hoofdstuk al boeiend begon, was ik heel benieuwd of de schrijver in de rest van het boek ook de spanning vast kon blijven houden. Dat was zeker wel het geval. Het boek bleef me lang in zijn greep houden, want ik moet er wel bij vermelden dat het gevecht op een gegeven moment ook zwaar begon te worden. Je bleef toch in een soort van cirkel hangen van overvallen worden, vechten, vluchten en overleven. Het was dan ook een verademing toen het bijzondere einde in zicht kwam. Een goed verhaal wat toch nog lang blijft na spoken in je gedachten.

Meer recensies van MirandaVosDamen

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.