Wat een geweldig mooi boek. Alles klopt!
Op een dag zien de inwoners van Rain Valley uit het Olympic National Forest, een meisje tevoorschijn komen. Haar verschijning is al niet alledaags maar daarbij heeft ze ook nog een wolvenjong in haar armen. Het meisje zegt niks en is helemaal allemaal. De inwoners ontfermen zich over de twee en proberen het meisje te redden. Waarbij een oud-inwoner wordt ingeschakeld om te helpen, namelijk Dr. Julia Cates een beroemde kinderpsychiater. Kan Julia contact krijgen met het meisje en achterhalen wat het meisje is overkomen?
Kristin Hannah heeft al zoveel boeken geschreven en toch is dit nog maar het tweede boek wat ik van haar las. Maar wow wat een prachtig boek. Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal, ik zag de personages voor mij en ook de omgeving. Daarbij is het verhaal zo fascinerend dat je blijft doorlezen. Ik vind het bijzonder knap dat een auteur dat kan. Kristin zorgt ervoor dat je een connectie voelt met de personages zonder deze woordelijk heel erg uit te diepen. Ze doet dat veel meer met het tonen van de gevoelens en de gedragingen van de personages. Zo voelde ik gelijk een warme genegenheid voor het meisje. Ik had graag een arm om haar heen geslagen en gezegd tegen haar dat het wel goed zou komen. Of Julia een knuffel gegeven en tegen haar zeggen dat ze het goed doet.
Ook de verhaallijn is zo bijzonder; een meisje komt uit een woud. Klein, zielig en in het gezelschap van een wolvenjong. Waar komt die wolf vandaan? En waarom zijn die twee samen? Het roept zoveel vragen op. En die vragen worden naar mate het verhaal vordert allemaal beantwoord, en komen tot een verrassend einde met nog een paar twistplots. Ik kan maar een ding zeggen; geweldig.