Een mustread klassieker
Stel je voor: je ziet een auto en weet die moet ik hebben! Het overkwam Arnie, een puber die niet populair is op school. Als hij Christine ontmoet, ontstaat er een speciale band tussen de twee. Tot Leigh op het toneel verschijnt en zij ook op Arnie verliefd wordt. Maar van wie houdt Arnie het meest? Het liep uit op een tragedie.
Het verhaal is verdeeld in drie delen, met hoofdstukken die elk beginnen met een songtekst. Dit is leuk gedaan, hierdoor geeft King al een bepaalde sfeer aan het hoofdstuk en krijg je ook een idee wat er staat te wachten. De gebruikte nummers versterken de tijdsperiode en zorgen ervoor dat je je waant in de jaren 50, de periode waarin Christine werd gemaakt. Ook de omschrijvingen van het dagelijks leven en het taalgebruik dragen bij aan dat gevoel.
Het verhaal wordt deels verteld door Dennis, de beste vriend van Arnie, en deels door een alwetende verteller. Daardoor ben je continue op de hoogte en beleef je alles van dichtbij mee. Je ziet dan ook de verandering die Arnie meemaakt en voelt de angst bij Dennis. Het verhaal komt wat traag op gang en in het begin is de angst een sluimerend onderhuids gevoel. Pas in het laatste deel neemt de spanning toe en kun je als horrorfan meer genieten, al had het van mij nog wat gruwelijker gemogen.
Heerlijk origineel verhaal met een goed neergezette sfeer en sterke horrorelementen. Wat mij betreft een mustread klassieker.
4.5 ster
4.5 ster