Traag begin, fantastisch einde
Er worden wat lichaamsdelen gevonden, die niet aan een persoon toebehoren. Ook blijkt dat het sommige slachtoffers werden verdoofd en het anderen niet. Voor Poe en Tilly een groot raadsel, want zijn deze slachtoffers door een seriemoordenaar vermoord?
De curator is het derde deel over het duo Washington Poe en Tilly Bradshaw, de delen zijn los te lezen. Maar leuker is om ze in de juiste volgorde te lezen, zodat je de personages beter leert kennen en je ze ook ziet groeien. Daarbij ben je ook op de hoogte van de geschiedenis van sommige opmerkingen.
Het boek begint met een proloog, die wat luguber is. Zelf vond ik het wel wat komisch aandoen. Anders dan de eerdere delen, wordt in dit derde deel de spanning wat traag opgebouwd. Ik had daardoor wel wat moeite om in het boek te komen. Wel worden de personages en de verhaallijn wat verder uitgediept.
Hoewel een groot deel van het boek wat langzaam verliep, was dat zeker niet het geval bij de ontknoping van het boek. Het einde van het boek was echt geweldig, hoewel ik het soms ook wel wat vergezocht vond. Maar het maakte wel dat ik weer heb genoten van het boek en graag nog meer avonturen met Poe en Tilly wil beleven, want het blijft een superleuk duo!
3.5 ster
3.5 ster