Wat een superleuk boek!
Hamley, het zwarte katje, is een bijzonder katje want ze kan mensen verstaan. En dan komt ze er ook nog achter dat de kermis weer in het dorp is. Hamley heeft er heel veel zin aan. Op de kermis wordt ze door de andere katten naar een waarzegster gestuurd, want ja Hamley kan nu eenmaal praten. Daar aangekomen vertelt de waarzegster dat Hamley naar de bibliotheek moet gaan om zo achter het grote kattengeheim te komen. Gaat het Hamley lukken om achter het grote kattengeheim te komen?
Het eerste wat opvalt is de mooie cover en het mooie binnenwerk. Verspreid door het boek staan mooie plaatjes en kattenpootjes. Daardoor is het boek leuk om te zien. Ook het verhaal zelf is leuk. Zo wordt er in het begin even een korte voorstelronde gedaan van alle katten, zodat je precies weet wie wie is. En daarna beleeft Hamley grote en mooie avonturen.
Ik vond zelf de avonturen heel leuk en grappig. Zo komt Hamley opeens in andere tijden en werelden terecht. En het leuke is dat je ook nog wat leert.
Erg leuk en mooi weergegeven boek! Zeker een aanrader voor jonge lezers of jeugdige geesten.