Grappig, verfrissend en soms ook leerzaam

Missmir 14 april 2025
Verscholen tussen de duizenden bomen van het Wonderlijke Woud, ligt een Mensendorp. Een dorp omringt met hele dikke muren en grote stevige poorten. Achter die dikke deuren komen zeven nieuwe sprookjes tot leven: Praaltje, Zevenstrikje, Het Lantaarnmannetje, Allure, Duizendschoon, Smederik en Jabari.

Wie is er nou niet opgegroeid met sprookjes? Ik wel in ieder geval en nu vele jaren ben ik er nog steeds gek op. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het boek, want er zijn al zoveel sprookjes. Zouden deze dan nog wel leuk en origineel zijn? Nou daar is Sanne zeker in geslaagd!

Het prachtige boek is aan de buitenkant voorzien van prachtige gouden letters en elementen, met binnenin mooie illustraties. Deze passen mooi bij het sprookje en is extra leuk voor kinderen omdat ze dan zien waar het verhaaltje overgaat. Het zijn korte sprookjes met rijmachtige stukjes, wat het ook leuk maakt om voor te lezen.

De verhaaltjes zijn heel grappig, verfrissend en soms ook leerzaam. Hoewel sommigen mij vast te oud vinden voor de sprookjes heb ik ervan genoten en kijk ik uit naar deel 2.

Meer recensies van Missmir