Origineel, goed opgebouwd en uitgewerkt
Rechercheur Kat Frank wordt gevraagd om leiding te geven aan een nieuw team dat cold cases gaat onderzoeken. Gezien de moeilijke afgelopen maanden en een belofte aan haar zoon, accepteert ze de nieuwe baan. Haar drie nieuwe teamleden, inspecteur Hassan, brigadier Browne en Lock, hebben alle drie een eigen gebruiksaanwijzing. Vooral met Lock wil Kat nogal botsen wegens verschil van inzicht. Tot er nieuwe aanwijzingen binnenkomen van de cold cases en de zaak persoonlijk wordt, dan Kat beseft dat ze Lock nodig heeft. Zullen ze samen deze zaken tot een goed einde kunnen brengen? Of zullen er nog meer slachtoffers vallen?
In een oogwenk sleurt de auteur je mee het boek in, met de spannende proloog begint het al goed. En het wordt alleen nog beter. De opbouw begint rustig met de kennismaking van de personages, die gedurende het boek verder worden verdiept. Elk van de teamleden hebben hun eigen verhaal en eigen karaktertrekken. Juist die karaktertrekken zorgen voor soms hilarische maar soms beschamende situaties. Zelf vond ik het een mooie afspiegeling van de actualiteit. En hierdoor werd het ook een zeer origineel boek.
Hoe verder het verhaal vordert, hoe meer spanning er wordt opgebouwd. Dit gebeurt doordat het lopende onderzoek zo nu en dan wordt onderbroken door spannende situaties, waarbij je als lezer nog niet helemaal doorhebt wat er precies gebeurt. Ook de toenemende tijdsdruk in het onderzoek waarbij Kat en haar team worden gevolgd, dit in combinatie met de onderlinge botsingen, verhogen deze spanning. Het einde is ook goed uitgewerkt en zorgt met een twist nog voor een verrassend einde.
Ik heb echt genoten van dit boek en vloog er doorheen. De combinatie van een origineel idee, met een goed opgebouwd en uitgewerkt verhaal zorgen dat dit echt een hele dikke aanrader is om te gaan lezen. En het allerbeste nieuws: het is eerste deel van een serie. Hopelijk worden er snel meer delen vertaald.