Een bijzonder en mooi liefdesverhaal maar geen mierzoete

Missmir 21 november 2024
Receptioniste Claire wacht in de hal van hotel Les Aristocrats op madame Bonheur. Als madame niet arriveert op het afgesproken tijdstip, gaat Claire een kijkje nemen op de hotelkamer. Waar ze helaas tot de ontdekking komt dat madame Bonheur is overleden. Dan komen ze er achter dat alle gegevens over madame Bonheur niet kloppen en besluit Claire zelf op onderzoek uit te gaan. Kan Claire het verhaal van madame Bonheur boven water halen?

Het verhaal begint met de ontdekking van het overlijden van madame Bonheur. Wat ook de start is van de zoektocht die Claire onderneemt. Gedurende deze tocht leer je Claire kennen, maar ook andere personages. Zo vertelt madame Bonheur vanuit het verleden haar verhaal. Door het gebruik van deze twee verhaallijnen, blijft het verhaal een lange tijd geheim. Mede daardoor blijf je als lezer doorlezen.

Voor een aantal personages is een bijzondere en belangrijke rol weggelegd in het verhaal. Sommigen naïef en anderen waarbij ik hoop dat je die niet in je leven hebt. Leuk is ook de reis die het verhaal maakt, een deel speelt zich af in Den Haag. Maar Parijs en wijngaarden rond Bordeaux en Sant-Emilion worden aangedaan. Mooi is ook dat dit allemaal verwerkt is in de prachtige cover van het boek. Ben je de gelukkige van een fysiek exemplaar, geniet dan ook zeker even van de zachte cover.

Ik vond het verhaal bijzonder mooi in elkaar gezet, er waren verrassende twists in het verhaal. Hoewel deze ook wel gebaseerd waren op de goedgelovigheid van de personage en lezer. Ook heeft Astrid een aantal, misschien wat onpopulaire, keuzes gemaakt. Maar die dragen naar mijn idee wel bij aan de kracht van het verhaal.

Een bijzonder en mooi liefdesverhaal maar geen mierzoete, dat is eigenlijk wel een goede samenvatting.

Meer recensies van Missmir

Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.

Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk

Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.

Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.

Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug.

Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.

De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!

De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.

Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.

Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.

Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.

De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!