Een bijzonder en mooi liefdesverhaal maar geen mierzoete
Receptioniste Claire wacht in de hal van hotel Les Aristocrats op madame Bonheur. Als madame niet arriveert op het afgesproken tijdstip, gaat Claire een kijkje nemen op de hotelkamer. Waar ze helaas tot de ontdekking komt dat madame Bonheur is overleden. Dan komen ze er achter dat alle gegevens over madame Bonheur niet kloppen en besluit Claire zelf op onderzoek uit te gaan. Kan Claire het verhaal van madame Bonheur boven water halen?
Het verhaal begint met de ontdekking van het overlijden van madame Bonheur. Wat ook de start is van de zoektocht die Claire onderneemt. Gedurende deze tocht leer je Claire kennen, maar ook andere personages. Zo vertelt madame Bonheur vanuit het verleden haar verhaal. Door het gebruik van deze twee verhaallijnen, blijft het verhaal een lange tijd geheim. Mede daardoor blijf je als lezer doorlezen.
Voor een aantal personages is een bijzondere en belangrijke rol weggelegd in het verhaal. Sommigen naïef en anderen waarbij ik hoop dat je die niet in je leven hebt. Leuk is ook de reis die het verhaal maakt, een deel speelt zich af in Den Haag. Maar Parijs en wijngaarden rond Bordeaux en Sant-Emilion worden aangedaan. Mooi is ook dat dit allemaal verwerkt is in de prachtige cover van het boek. Ben je de gelukkige van een fysiek exemplaar, geniet dan ook zeker even van de zachte cover.
Ik vond het verhaal bijzonder mooi in elkaar gezet, er waren verrassende twists in het verhaal. Hoewel deze ook wel gebaseerd waren op de goedgelovigheid van de personage en lezer. Ook heeft Astrid een aantal, misschien wat onpopulaire, keuzes gemaakt. Maar die dragen naar mijn idee wel bij aan de kracht van het verhaal.
Een bijzonder en mooi liefdesverhaal maar geen mierzoete, dat is eigenlijk wel een goede samenvatting.