Leuk boek, vol met humor en de wat zwaardere thema’s. Een echte romcom.
Alex, is de zoon van de Amerikaans president. En voldoet daarbij een beetje aan het stereotype beeld, knap, intelligent en charmant. Het publiek is dan ook dol op hem. Maar een zekere Britse prins, deelt die mening niet. Als Henry en Alex het publiekelijk met elkaar aan de stok krijgen, worden ze gedwongen om te doen alsof ze elkaars vrienden zijn. Maar hebben ze eigenlijk wel zo’n hekel aan elkaar?
Een van de dingen die mij zijn opgevallen in het boek, is de humor die de auteur heeft gebruikt. Ik heb echt meerdere keren hard moeten lachen om de grappen. Het zorgde er tegelijk voor dat er wat luchtigheid bleef, als tegenhanger van andere thema’s. Want deze auteur heeft gekozen voor niet-traditionele keuzes, wat een goed beeld opleverde van de wereld zoals hij tegenwoordig is.
Met beeld zie je de personages Alex en Henry dan worstelen. Het lijkt mij zo ontzettend lastig om continue in de gaten te worden gehouden en dat je dan maar braaf moet zijn. Deze onzekerheden en worstelingen heeft de auteur naar mijn idee heel goed beschreven. Ik denk dat deze personen het al moeilijk zouden hebben zonder hun positie, maar nu ze ook nog royals zijn is het extra moeilijk. Het gaat allemaal om het plaatje en de politiek.