Prachtig en heerlijk boek vol actie, liefde en geheimen.

Missmir 30 januari 2025
Johanna Gabathuler kiest ervoor om in de Eerste Oorlog in het veld aan de slag te gaan als verpleegkundige. Hoogzwanger moet ze weer terug naar Davos, waarbij ze wordt opgewacht door haar vader. Zodra haar kind geboren, wordt het weggenomen en moet Johanna aan het werk in het kuuroord van haar vader. Daar leert ze een gravin kennen die beweert dat ze weet waar haar kind is. Johanna wil koste wat kost haar kind terug en besluit spion te worden voor de Duitse geheime dienst.

Wat heb ik genoten van dit boek! Ik vloog er doorheen, wat komt door meerdere dingen. De tijd en locatie zijn interessant. Want zoveel boeken over de Eerste wereldoorlog heb ik nog niet gelezen. En dan een locatie, een kuuroord in Davos. De korte hoofdstukken en het prettige taalgebruik dragen ook zeker bij aan het leesplezier.

De personages zijn realistisch qua gevoel en voorkomen, zodat je je als lezer een goed beeld kon vormen. Zo leefde ik erg mee met Johanna en hoopte ik dat ze haar kind terug zou krijgen. Want dat verdriet is toch echt verschrikkelijk. De personages leerde je kennen door het gebruik van een alwetende verteller, zo werd het verhaal beetje bij beetje duidelijker. Wel vond ik sommige dingen wat onrealistisch en was het een beetje komisch, maar toch deed dit niks af aan mijn leesplezier. Want die verhaallijn is echt genieten!

De verhaallijn is origineel, spannend en vol onverwachte wendingen. Zo kreeg je als lezer voortdurend een flashback naar gebeurtenissen die een personage had meegemaakt en hadden veel personages geheimen die werden onthuld naar mate het boek vorderde. Met daarbij een aantal actiescènes die je niet gelijk verwacht in een historische roman. Maar ik heb ervan genoten juist omdat het verhaal hierdoor realistischer werd. En dan tot slot het einde, die was toch wat mij betreft wat onverwacht maar wel een prachtig einde.

Prachtig en heerlijk boek vol actie, liefde en geheimen.

Meer recensies van Missmir