All i want for kerstmis
Wat keek ik uit naar dit verhaal! Vooral omdat deze twee hun samenwerking me vorig jaar met het kerstverhaal ook al zo betoverend hadden.
En jawel, het is hen weer gelukt! Een totaal ander verhaal, over twee extremen die elk hun issues hebben en toch iets gezamenlijks hebben! Muziek! Geen hits van nu, maar muziek van de periode van de lp’s, waar teksten de luisteraar triggerden , sfeer opwekten en bewustwording creërden.
Florian, alias DJ Flo, komt over als een media geile kerel en passend in het wereldje van glitter en glamour. Jonge, mooie vriendin, luxe appartement en de wereld aan zijn voeten. En toch, mist hij wat tot zelfs veel!
Robin mist veel, haar vader, geld, toekomst voor haar platenwinkel en kudde schaap gehalte! Maar ze is vooral een doorzetter, niet opgeven en de liefde voor vinyl en muziek koesteren die ze met de paplepel in de mond kreeg.
Dit verhaal heeft zoveel mooie onderlagen die gevoelens en situaties mooi laat ontwikkelen bij de hoofdpersonages.
De ernst, de weetjes, de humor, het drama gehalte, kerstmis en de liefde, allemaal zijn ze aanwezig, wisselen ze elkaar af tot een mooi geheel.
Niet te achterhalen wie wat schreef, elk hoofdstuk is perfect en vanuit het personage.
Nieuwsgierig maakte het me ook meermaals, google en spotify zijn meermaals geraadpleegd tijdens het lezen van dit verhaal!
Voorspelbaar, ja maar zo heerlijk bij deze feelgood, het gaf juist de ruimte om andere dingen te zien en te ervaren en toch was er bij gepaste tijden dat bokkensprongetje dat het weer zo mooi en uniek maakte!
Petra Vollinga & Jackie van Laren, ik hoop dat jullie ook zo genieten om dit te schrijven, want echt, blijven doen samen en misschien wel vaker!
En als laatste wou ik toch nog iets zeggen over de cover! Wat een passende cover, die de sfeer meegeeft, het verhaal prachtig omvat en met de bescheiden toets van Kerstmis.
4 sterren
@missp_her_books_read