De geur van dennenkransjes
Alicia is manager in een 5 sterren hotel, ze gaat voor perfectie en haar werk. Hierdoor heeft ze weinig prive en me-time. Maar door een eerdere ervaring weet ze dat ze niet mag falen, ze er 100% voor moet gaan. De nieuwe patisier Levi, tevens de halfbroer van de man van haar beste vriendin, brengt haar geordend leventje wat in de war. En dat niet allen, ook haar hart heeft er last van. Kan Kerstmis terug worden zoals vroeger en wat komt er allemaal op haar/hun pad dat de vriendschap kan versterken of juist aangeeft dat het onmogelijk is.
De geur van dennekransjes gaat wat door op het eerdere verschenen verhaal van Ine Maria Kiekens. Het is niet noodzakelijk om deze gelezen te hebben, maar zal wel wat meer verduidelijking geven.
Een verhaal dat de nadruk legt op perfectie, vooroordelen, kansen, toelaten en omarmen wat je hebt en wil bereiken in het leven, zonder jezelf niet voorbij te lopen.
De vooringenomenheid was voor mij toch wel de rode draad, op verhaallijn en vele personages.
De kerstsfeer en periode in het hotel kwamen goed naar voor, maar bepaalde niet het verhaal.
Ine Maria Kiekens wisselt realiteit, drama en romantiek mooi af en hierdoor krijg je een mooi,in balans feelgood verhaal.
Het leest vlot en de aandacht voor details en de geworven kennis van patissier en hotelwezen zorgen voor een licht en mooi voorspelbare feelgood.
4 sterren
@missp_her_books_read