De verloren kerstwens
Stella maakt haar kookwinkel klaar voor de kerstdrukte. Het moment van het jaar waar ze de meeste omzet zal draaien en haar weer een jaar veder kan brengen.
Op het marktplein waarop ze zicht heeft, zijn er kraampjes,kerstactiviteiten en een mooie kerstboom met kerstwens ballen.
Geintrigeerd is ze hierdoor, wie brengt er allemaal een wens uit en wat wort er met die wensen gedaan?
Met haar beste vriend Luca gaat ze op onderzoek uit en wie weet vullen ze zelf wel een kerstbal met bijbehorende wens.
Helaas, het is gewoon een geld in het bakje actie, als ze verhaal gaat halen bij de eigenaar Joost van Bellum.
Een bal trekt hun aandacht, vooral omdat het briefje er uit is geraakt. Ze lezen de wens en gaan aan de slag.
Alleen zien ze wat dingen en mensen over het hoofd.
De verloren kerstwens laat heel mooi zien hoe een gemeenschap zich kan engageren als er iets in gang wordt gezet. Hoe er dan op elkaar kan gerekend worden en hoe de ware aard en inborst niet te verloochenen zijn. De kerstgedachte en warmte komt hier erg mooi naar voor, toch is een bepaalde stoorzender die buiten een kersttrui maar weinig kerstgevoel met zich meedraagt.
Mirjam Aarts heeft wat verschillende pistes in haar verhaallijn gestoken, wat eigenlijk niet echt nodig was, het remde soms wat af, want het idee rond de wens kerstboom was op zich al zo sterk en warm.
Een vlot geschreven kerst feelgood, die niet alleen een kind met een wens gelukkig maakt, maar ook mij als lezer en misschien zelf hoopt om ooit ook zo een wens te kunnen vervullen.
3,5 ster
@missp_her_books_read
Alleen zien ze wat dingen en mensen over het hoofd.
3,5 ster
@missp_her_books_read