Een vloer vol dennennaalden
Elise ziet er zo tegenop om kerstmis bij haar ouders thuis te vieren, zeker nu haar broer onverwacht iemand meeneemt!.
Zit ze daar nu echt als het vijfde wiel aan de wagen! En nu zal nog meer de druk ontstaan wanneer breng “jij “ nu ook eens iemand mee.
Maar deze kerstmis zal toch iets anders verlopen, vooral omdat er linken worden gelegd en verborgen en geheime waarheden eindelijk uitgesproken worden.
Een kerst feelgood verhaal met een toch iets andere inslag dan de klassieke benadering.
Hierdoor komt het soms verrassend en verfrissend over. Soms geeft het wel wat verwarring wie, wat, hoe maar gelijkelijk aan vallen de dennennaalden (puzzelstukjes) op zijn plaats.
Het laat mooi zien dat je niet alles moet achterhouden, dat een vonkje soms genoeg is om iets in vuur en vlam te zetten.
Maar durven, het risico nemen, bang zijn voor reacties en antwoorden zijn vaak moeilijk en halen je uit je comfort zone.
Valerie Vaes schrijft hier een standaard verhaal met haar typische benadering, die het altijd iets specialers maakt.
Alles is aanwezig, maar niets overheerst wat erg aangenaam leest. Toch mocht voor mij het kerstgehalte nog een klein leveltje hoger gebracht worden, om helemaal in dat gevoel te geraken.
3,5 ster
@missp_her_books_read