Het boekevent

-Cynthia Zwagemaker
De verkeerde indruk
4 sterren

Lis zit wat in de stress! Deze dag loopt niet zoals gepland. Haar vriendin vroeg haar hulp in, om op een boekenbeurs te helpen. Helemaal niet moeilijk dacht ze, tot ze een auteur moet ophalen en ze vanaf dan licht geïrriteerd geraakt over het minste, want niets gaat zoals ze gepland heeft. Lexi de Groot blijkt niet te zijn wie ze dacht en dat maakt alles nog gecompliceerder!
De verkeerde indruk is een zeer herkenbaar en beeldend verhaal. Het heeft je direct mee en de personages zijn treffend uitgewerkt.
Heerlijke feelgood, die voorspelbaar is met de nodige drama fragmenten op de juiste momenten. Tot het laatste hoofdstuk heeft Cynthia Zwagemaker me in de greep.
Een mooi verhaal, dat op tempo is geschreven, erg fijn leest en met de nodige romantiek en knipogen is voorzien.

-Martine Hoogschagen
De surpriseparty
4 sterren

Anouk die al jaren gelukkig met John samenwoont, gaat eens buiten haar comfort zone. Een surprise party in elkaar steken voor John.
Maar hoe gaat ze dat nu aanpakken, zonder dat John iets door heeft? Ze sleurt haar vriendin, schoonmoeder en het boek event mee in haar wilde plannen! Maar “suprice “ krijgt toch nog andere invalshoeken, waar ze geen rekening mee heeft gehouden!
Dit verhaal was er eentje voor mij met kleine surprises ook voor de lezer. Feelgood met emoties, humor, liefde, drama en romantiek. Maar niet te voorspelbaar, waardoor je geboeid blijft lezen en genieten.
Martine Hoogschagen kiest bewust voor een bestaand en wat ouder koppel, wat ik verfrissend en verrassend vond! Tevens ook de schrijfwedstrijd opdracht goed en niet standaard heeft verwerkt in het verhaal.
Een feelgood die vlot wegleest en je een zucht van voldoening geeft.

-Loraine Ots
Het debuut
4 sterren

Macy heeft best succes met haar debuut! Ook al is haar omgeving soms wat neerbuigend over genre en verhaal. Ze blijft er in geloven, zeker als ze uitgekozen wordt op een exclusieve boekenbeurs. Hoe trekt ze nog meer aandacht met haar boek om meer lezers te kunnen bereiken? Door het model van haar cover mee te vragen? Maar wie gaat er nu met de meeste aandacht lopen? De auteur, het boek, het model, de bezoekers, haar vriendin of een fotograaf ?
Het debuut is een geestig en romantisch verhaal met leuke invalshoeken. Tevens is het ook een echt debuut voor Loraine Ots. De titel is dus echt treffend op verhaal en auteur.
Je ziet Laraine Ots spelen met fragmenten en verhaallijn situaties rond boeken en het event. Hierdoor vormt het een mooie en herkenbaar geheel! Het laat de lezer meermaals een uitgesproken mening geven! Van bah wat een klier, oh ja dat denken ze inderdaad vaak, wil ik dit wel weten, lachen om uitspraken en een zucht van yes!
De droom van schrijven en erkenning als auteur komen voor zowel Macy en Loraine helemaal uit!

@missp_her_books_read

Meer recensies van missp_her_books_read

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur