Hoop boven Wisteria cottage

Feliz Snow kreeg de liefde voor dieren met de paplepel toegediend! Ze is zoals haar vader dierenarts in de hoog aangeschreven Snow dierenarts praktijk.
Toch is ze niet gelukkig, ze krijgt geen zuurstof, ze blijft de dochter of ex van…
Ze heeft elders gesolliciteerd, online, want de vacature is op een niet te alledaagse en toegankelijke plek. Het winterse dorpje Joy, waar sneeuw nooit smelt, met een hechte gemeenschap en het leven soms is stil blijven staan.
Heeft ze hier wel goed over nagedacht? Zeker als ze vrij snel in de clinch ligt met de landheer Fraser North, één of ander wild dier of de grillen van het weer?
Geeft zuurstof krijgen wel wat ze verwachte en krijgt haar moeder haar gelijk?
Deze feelgood is er eentje waar elk hoofdstuk je verrast met de spanning, de vreugde, het dramatische of de zwijmelende romantiek!
Je krijgt zo goed mee hoe Feliz dit avontuur aangaat, met vallen & opstaan, met lef & power, met verwachtingen & teleurstellingen en met kennis & doortastendheid.
Want echt alles is nieuw voor haar! Het weer, de dieren, de gemeenschap, de stilte, de beperkingen, de dierenartsen praktijk en de liefde.
Eline Hazelaar heeft dit verhaal heel beeldend gebracht met details, een mooi uitgewerkte en in balans verhaallijn en personages die iets bij je als lezer loskrijgen. Dat laatste kan van irritatie, hilariteit, verbazing en houden van zijn. Ze laat haar personages zo mooi zijn wie ze zijn, niet afgepolijst, maar met hoekjes en kantjes zoals we allen zijn.
Het dorpje Joy, ik wou dat het bestond, want meermaals dacht ik “daar moet ik naar toe”, de sneeuw, het noorderlicht, de stilte, de uitzichten en eenvoud van leven!
Ik heb echt zo genoten en ben oprecht blij dat het dorpje Joy nog interessante inwoners heeft met een verhaal!

4 sterren

@missp_her_books_read