Idee voor het kerstdiner
Kerst en familie, het kan leuk, gezellig of verschrikkelijk zijn. Voor Deborah is het de laatste jaren het laatste vooral. Sinds haar ouders gescheiden zijn willen ze kerst samen vieren daar ze het elkaar niet gunnen wie de 25ste het mag vieren.
Hardlopen helpt om haar hoofd leeg te maken en op haar route komt ze mevr. Teunissen tegen, waar ze haar hart eens goed lucht. Dat gesprekje zet haar tot denken! Geen kerst met haar ouders dit jaar, maar kerst met mevr. Teunissen en andere ouderen die alleen zijn met kerstmis.
Als dit geen mooi verhaal gaat opleveren, die kan ze zeker gebruiken de inspiratie voor haar manuscripten.
Toch kan ze dit niet alleen, daar ze geen keukenprinses is. Door haar broer komt ze in contact met souschef Michiel. Dat kerst echt anders gaat zijn staat vast, maar of het beter is…!?
Weer heeft Eveline Heijnen mij verrast met dit verhaal, het is feelgood die ik graag lees en die toch niet de te standaard is.
Het verwerken rond eenzaamheid bij ouderen, ruziemakende ouders en gedrevenheid die niet altijd juist overkomt zijn de sterke pijlers van dit verhaal.
De kerstsfeer is heerlijk aanwezig, maar ook wat drama en romantiek. En die mix lieten alles blinken en flikkeren!
Eveline Heijnen weet ook weer ernst en humor zo mooi met elkaar te matchen, de lezer geboeid te houden tot de laatste letter.
Maar ook zet ze mij als lezer aan tot denken, rond mij te kijken en een spiegel voor te houden. Als je dat teweeg kan brengen, heb je een prachtig verhaal geschreven! Een verhaal met een kerstboodschap!
4,5 ster
@missp_her_books_read