Ingesneeuwd met kerst

missp_her_books_read 27 december 2024
Megan is niet meer zo van Kerstmis vieren sinds die miserabele keer. Al 4 jaar is ze niet meer lijfelijk thuis geweest! De laatste keer was op de dag van haar bruiloft waarvan ze gevlucht is. De roddels, de wijzende vinger en de achtergelaten bruidegom zijn niet om naar uit te kijken.
Als ze een oude schoolvriend tegenkomt die verlegen zit voor een date, ontstaat er een plan. Christian heeft een vriendin, waardoor de familie de zoektocht staakt en Megan een vriend om er niet alleen voor te staan en de focus van het verleden te laten vervagen.
Een zakelijk voorstel, wat hun beide iets opbrengt en de kerst dragelijker maakt tijdens de kerstdagen thuis.
Maar kan je zo iets wel zakelijk aanpakken en gaan ze nu niet juist door de mand vallen?
Je weet direct dat dit niet gaat marcheren, dat gevoelens, het verleden, druk familie en plots opborrelende gevoelens het allemaal complex en hilarisch maken.
Dat een overeenkomst gevoelens niet kan sturen en onderdrukken, alsook het geen impact heeft op dorpsgenoten, exen, weersomstandigheden en familie. Spreken we nog niet over persoonlijke gevoelens en issues!
Catherine Walsh probeert het luchtig te houden, toch weet ze summier bepaalde zaken naar voor te brengen met de juiste geladenheid zodat ze binnen komen. Kerstmis staat centraal, alsook de winterse omgeving en sfeer.
Maar het laat ook zien dat voor alles een rede is, dat je niet alles weet en ziet bij een ander en er twee verhalen zijn.
Dat vertrouwen, zelfcare en familie met de Kerstdagen mooie liefdevolle momenten kan creëren en geven

3,5 ster

@missp_her_books_read