Lynn

Lynn heeft geen gemakkelijke jeugd gehad, haar ouders kwamen om in een brand, geen verdere familie, waardoor ze jammer genoeg in een weeshuis terecht kwam. Het heeft haar getekend, tot ze toch wordt geadopteerd en bij een fantastische ranchersgezin wordt opgenomen. Haar leven veranderde drastisch, warmte, genegenheid, aandacht, liefde en vriendschap, waar elk kind recht op heeft. Die vriendschap krijgt ze van haar paarden en buurmeisje Maggie en Kyle (de broer van Maggie). Voor die laatste vlucht ze wat, want het is meer dan vriendschap dat ze voor hem heeft ontwikkeld en dat mag en kan niet in haar ogen, dus stekels opzetten en afstoten is de beste tactiek.
Nu ze volwassen zijn, elkaar terug treffen en elkaar nodig hebben, is er een mogelijkheid dat er nu toch meer kan ontstaan of speelt er te veel mee uit het verleden en het heden?
Een heel ander verhaalopzet heeft “Lynn”, tegenover de andere verschenen boeken van Chan-Tales.
Dit is pure feelgood met wat cowboy gehalte in verwerkt. Lynn en Kyle zijn twee personages die de nodige bagage met zich meezeulen, het heeft hen gevormd, waardoor ze schuw, angstig of vaak terughoudend zijn naar andere mensen toe. Maar juist dat zal hen binden, sterken en helpen.
Chan-Tales laat zien dat kinderen met trauma’s & verdriet met de juiste aanpak en zorg terug gelukkig kunnen zijn in maatschappij en vooral met zichzelf met de juiste hulp & toewijding.
Het leest vlot, toch komen er soms woorden of zinsbouw opstellingen in, die te zwaar of te geleerd zijn en hierdoor niet passen in dit genre.
Een verhaallijn die goed uitgewerkt is, die heerlijke voorspelbare romantiek laat zien, toch ook soms de lezer verrast en op het verkeerde paard laat wedden.
Chan-Tales gaat ook wat dieper in de emoties, wat ik erg kan toejuichen, hierdoor raakte het me meermaals en zinderende het na.
Je ziet vooral dat deze schrijfster geniet en haar personages zo laat leven alsof ze naast haar staan en dat is de sterkte van dit verhaal.

3,5 ster

@missp_her_books_read