Magische weg van de liefde

missp_her_books_read 05 november 2024
Een brief van je moeder, die je beter kende dan jezelf en je helpt verder te laten gaan nu ze er niet meer is. Dat is wat Melanie probeert, haar verdriet omzetten in het ondernemen en plannen van een vakantie. Ze doet het, echt waar, ze vertrekt richting Marokko, met een brief die ze dan pas mag openen en klaar voor nieuwe ervaringen en avonturen.
Maar is ze er wel klaar voor of gaat ze toch weer te veel zelf invullen waardoor nieuwe kansen geen kans krijgen?
Magische weg van de liefde, is een echte feelgood met veel romantiek en drama momentjes die elkaar op de juiste momenten afwisselen.
Het is een reis op vele vlakken voor Melanie, een rugzak vol, die je op tijd eens moet leegmaken, beoordelen en afwegen wat neem ik terug mee, wat laat ik achter. Komt er iets nieuws bij, laat ik een ander het eens dragen, zijn het stenen of juist lucht die je meedraagt en durf je gaan voor een nieuwe versie?
Een mooi verhaal over loslaten, omarmen en willen vooruitkijken .
Melanie kwam net iets te onvolwassen over op mij, de leeftijd van een dertiger paste niet bij bepaalde acties en levenservaringen, maar eerder bij een begin twintiger. Maar ik besef ook dat niet iedereen al zo ver staat in zijn leven en het misschien wel klopt.
Tony Groen zet hier een heel andere schrijfstijl genre en benadering neer dan ik van haar gewend ben. Hier laat ze dus duidelijk zien dat ze creatief en met even veel passie en gedrevenheid ook dit genre in haar vingers heeft. Wat misschien haar wat tegenwerkte was schrijven rond een opdracht, waar ze bij andere verhalen voluit mag gaan met verhaallijn, personages en woordaantallen.
Magische weg van de liefde, is een verhaal dat zeer fijn en vlot weg leest, met mooie fragmenten rond verlies & liefde, een heerlijke voorspelbare feelgood met een snuifje magie.

3,5 ster

@missp_her_books_read