Vreugde boven bkueberry treehouse
Finn Wood is al jaren verliefd op haar Haken de rendierboer en die nu zelfs dorpshoofd is, van het nabijgelegen dorpje Happily. Wat ooit “was” tussen hen van vriendschap en zelf ietsje meer, is helaas niet meer. Hij heeft een relatie met de apothekeres en dat steekt Finn enorm. Als de knappe hoefsmid ten tonele verschijnt, is hij misschien wel de man voor haar of laat het juist meer zien dat Haken de man van haar leven is? Worden Finn en Haken nu eindelijk geprikkeld & wakker geschud?
Gaat dit de trigger zijn om eindelijk elkaars liefde te kunnen verwoorden en beantwoorden? Of zal het juist zorgen dat ze nog verder van elkaar afstaan?
Jeugdliefde, iedereen heeft dit gehad en meegemaakt, toch kan het voor sommige ook de ware liefde zijn, maar is “er voor uitkomen” en de lat niet te hoog leggen rond verwachtingen soms erg moeilijk. Het geeft risico’s om te kwetsen, afgewezen te worden en dat is iets waar beide sterk mee worstelen.
De natuur, de dieren en de winterse weersomstandigheden gaan deze een handje kunnen toesteken om de magie van liefde neer te laten dwarrelen op Finn & Haken?
Sterk vond ik dat het “ denken voor” hier zo goed naar voor kwam. De grootste valkuil waar we allemaal wel eens ons laten in gaan tot meeslepen.
Eline Hazelaar heeft toch weer een heel andere insteek gebruikt tussen deze twee personages. De omgeving, de dorpsgenoten bleven heerlijk hetzelfde en herkenbaar. Dat maakte voor mij deze reeks zo fijn lezen!
Voor mijn gevoel hadden er gerust nog wat verhalen in en rond Joy mogen bijkomen. Dit is feelgood waar je in thuis komt, geniet, een gemeenschaps gevoel krijgt. Ik ga die mooie taferelen missen in de natuur, het witte landschap met zijn dieren en avonturen.
Maar stoppen op een hoogtepunt is ook een kunst, dus ik snapt de keuze van Eline Hazelaar.
4 sterren
@missp_her_books_read