Wensen boven ruby lodge

Jutta woont al heel haar leven in het winterachtige Joy. Haar liefde voor dieren heeft ze om kunnen zetten in haar werk als dierenarts assistente. Dat is momenteel haar stabielste factor in het leven. Tot ze in botsing komt met meneer Knife, hij was de verloofde van haar baas Feliz en hij hoopt toch nog kans te kunnen maken bij Feliz.
Maar dan veroorzaakt Knife bij Jutta een ongeluk, waardoor ze beperkt geraakt in mobiliteit, woest is ze.
Wat hij dan voorstelt had ze niet verwacht, het zal er voor zorgen dat ze elkaar heel anders leren kennen, op elkaars lip gaan zitten en geheimen moeilijk te verstoppen zijn.
Blijft Knife hangen in Joy of was het maar een tussenstop?
Wat is Joy toch een prettige plek om te leven! Zelf doorwinterde stadsmensen geraken hier ontdooid en verliefd om de puurheid & eenvoud die hier heerst.
Maar het is soms ook ontbering, niet kunnen wegkruipen en regelmatig met de billen bloot gaan.
Jutta en Knife gaan een avontuur aan op verschillende vlakken, als collega’s, vrienden, een ouderrol en als geliefden.
Het verhaal laat weer zo mooi de basis behoeften zien van ons als mens, dat het dat is waar we voor leven en de luxe soms een overbodige zaak is. Buiten als het om iets met een geschiedenis is, waar je je aan vast gaat houden uit sentimentele waarden.
Eline Hazelaar weet weer zo goed haar personages een persoonlijkheid te geven in een niet alledaagse omgeving. Het dorpsgevoel dat ze creëert op alle vlakken, geeft de herkenning en het vertrouwde aan de reeks en dit verhaal.
Het blijft steeds genieten als lezer, ook al is het heerlijk voorspelbaar, de romantiek blijft je zo bekoren, alsook in de greep houden!
Voor mij is Joy nog niet uitverteld, dus laat maar komen die verhalen!

4 sterren

@missp_her_books_read