Verontrustend en duister
Verontrustend en duister, subtiel angstaanjagend.
In ingetogen kleuren en minimaal waarneembare expressie van emoties van de hoofdpersonen, ontvouwt zich een verhaal dat onder mijn huid kroop.
Tien mensen, wanhopige eenlingen, tamelijk kleurloos in hun alledaagsheid, zien een flyer van een nieuw te starten toneelgroep, de eerste vier lessen gratis... Amper zichtbaar aan de buitenkant schuilt er een wereld aan angsten achter hun onopvallende maskers van gezichten.
Wie zien we als we naar de ander kijken, maar vooral wat zien we allemaal niet? Welke diepste gevoelens en gedachten blijven verborgen? Waar vervaagt de grens tussen spel en realiteit? John Smith, de charismatische leraar, trekt aan de touwtjes...
Waar haakte dit bijna surrealistische werk in elkaar en hoe haakte dit zich toch zo vast in mijn hoofd?
Na het dichtslaan werd eerst alles nóg een beetje complexer, totaal, symbolischer, maar uiteindelijk ook helder.
Groots dit!
Groots dit!