Gevangen tussen twee werelden

Moira 06 april 2025
Ergens op het internet kwam ik een bladzijde uit deze graphic novel tegen en was ik direct geïntrigeerd door de tekenstijl ervan, wat een geluk dat ik een tweedehandsexemplaar vond. Een autobiografisch werk over het gevangen zitten tussen werelden. Een tweede generatie moslim te zijn, heen en weer bewegen tussen de tradities thuis, maar ook studeren aan een Britse universiteit en zelfs verliefd worden op en trouwen met een Britse jongen.

Waar voel je je geborgen en waar wrikt het en kom je terecht in innerlijke en werkelijke conflicten? Het is complex en ook al is het voor iedereen anders, denk ik dat iedereen die te maken heeft met het maken van eigen keuzes die niet overeenkomen met thuis zich hierin kan herkennen.
Erg mooi tekenwerk in een geheel eigen stijl met invloeden uit Islamitische miniaturen en het surrealisme. Opnieuw een kunstwerk binnen het genre.

Meer recensies van Moira