Alles voor ons
Fedde heeft een onbezorgd leventje. Alles lijkt in rustig vaarwater te verkeren. Op zijn werk als leraar, met zijn zus, moeder en neefje is ook alles oké.
Als Fedde hoofdagent Aniek ontmoet kan hij haar niet meer uit zijn gedachten krijgen.
Samen onderzoeken ze of er een toekomst voor hun is, maar Fedde komt tot de conclusie dat hij zich niet wil binden.
Als Aniek in een vreselijke situatie terecht komt, is hij niet meer zo zeker van zijn zaak.
Dit is het tweede deel in de Onvoorwaardelijk serie. Al eerder las ik boeken van deze auteur die altijd wel een lading lijken te hebben. Zo ook in dit boek waar Fedde kampt met onverwerkte emoties en ook Aniek heeft issues uit haar verleden te verwerken. Rouw en huiselijk geweld komen in dit boek aan bod.
Maar ook de gevaarlijke situaties waar agenten voor komen te staan. Gelukkig dat ze er zijn en onze omgeving zo veilig mogelijk willen maken, maar tot welke prijs. Stof tot nadenken.
Het is een boek wat ondanks de zware issues wel gemakkelijk weg leest. Misschien wel omdat je je makkelijk kunt verplaatsen in de personages en bijna voelt waar ze voor staan, wat ze doormaken.
Mooi verhaal wat laat zien wat echt belangrijk is.
Mooi verhaal wat laat zien wat echt belangrijk is.