De geur van amandelbloesem
Sophie leidt het leven in Boston waar ze van heeft gedroomd. Helaas door de drukte heeft ze haar familie, en zeker haar oma, wat verwaarloosd. Als haar oma overlijd reist Sophie naar de amandelboerderij die haar oma leidde. Tot haar verrassing erft zij deze. Voorwaarde is dat ze er minimaal drie maanden moet blijven en het bedrijf moet runnen voordat het op haar naam wordt geschreven.
Sophie besluit uiteindelijk te blijven. Deels om het werk van haar oma af te maken, en deels om het verleden onder ogen te zien.
Een heel mooi verhaal met een diepe lading. Illegalen die werkzaam zijn op de boerderij maar die slecht worden behandeld door de voorman van de boerderij. Helaas komen deze praktijken nog al te vaak voor. In het boek wordt het aan de orde gesteld alsook uithuwelijken. Het komt nog steeds voor. In het boek wordt pijnlijk duidelijk waar het toe kan leiden.
Toch gewaagd van de auteur om deze onderwerpen ter sprake te brengen. Maar naar mijn mening mag de waarheid zeker wel verteld worden. Gelukkig zijn de meesten het niet eens met deze praktijken en ook in het boek zit Sophie in ons hart.
Het verhaal is heel aangrijpend geschreven, maar aan de andere kant ook wel weer luchtig. Het is niet zo dat het je in de weg gaat zitten en het je niet meer wil loslaten. Door de luchtigere toon leest het boek erg prettig.
De eerdere boeken in deze Kustdromen serie werden summier genoemd, maar ook het volgende deel werd kort genoemd. En na het lezen van dit boek zeker een boek om naar uit te kijken.