De Schaduwman

Monique 03 april 2025
Elspeth en Meggy zitten opgesloten in een flat. Ze weten niet waar ze zijn en ze weten niet waarom ze daar worden vastgehouden. Het enige wat ze weten is dat een man ze heeft ontvoerd, en hij laat ze niet gaan. Ze zinnen op ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moeten voorzichtig zijn, want de seriemoordenaar houdt alles in de gaten…

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie na de Perfecte serie van Helen Fields.
Vond dat dit deel niet kon tippen aan de perfecte boeken. Het is zeker niet slecht maar soms een beetje langdradig. De vaart was er soms uit waardoor de spanning wat wegebde.

In het begin van het boek stoorde ik me aan de houding van Vonnie, over hoe ze reageert en zich opstelt tegenover anderen. Naarmate het boek vorderde heb ik meer respect voor haar gekregen en leerde ik haar zelfs waarderen. De links die ze legt en waartoe ze bereid is te gaan, dat dwingt respect af.

Gaandeweg ging het boek me ook meer interesseren, maar kwam. Niet verder als drie sterren. Toch ben ik wel benieuwd hoe het verder gaat met Connie, dus wil het volgende deel ook zeker lezen.

De personages in het boek zijn helder beschreven en goed behapbaar. Je krijgt inzicht in het doen en laten van iemand die lijdt aan het syndroom van Codart maar ook meer inzicht in de werkzaamheden van een forensisch psycholoog.

De cover is heel mooi en doet recht aan het verhaal van het boek. Ook de titel is mooi gevonden, helemaal als je het verhaal hebt uitgelezen.

Het is een boek van een ander kaliber dan de boeken over Luc Cavangh, maar prikkelt zeker wel waardoor je het volgende deel ook graag wilt lezen.

Meer recensies van Monique