Het Franse geheim
Als in hartje Parijs een appartement vol met kunstwerken wordt gevonden wordt Flora gevraagd om de werken te inventariseren. Het is een enorme speurtocht die meer naar boven haalt dan alleen de herkomst van de schilderwerken.
Hoe gaat ze hiermee om, en hoe moet ze dit de familie, de erfgenamen van degene vanwege het appartement was.
Waar raakt ze in verstrikt.
Dit boek gaat over kunstschilderijen. Iets waar ik zelf weinig van af weet. Oké, de grote namen ken ik natuurlijk wel, maar de kleinere echt niet.
Hoewel het me interessant leek om een dergelijk boek te lezen, kwam ik er niet lekker in. Veel passages waren naar mijn idee erg langdradig waardoor mijn aandacht verslapte.
Ook vond ik het verhaal op sommige punten erg ongeloofwaardig. Zeker ten tijde van de oorlog zijn er veel dingen gebeurt die het daglicht niet kunnen verdragen, maar dat niemand van bepaalde zaken afweet? Dat gaat er bij mij moeilijk in, zeker omdat het om dergelijk grote projecten ging.
Het verhaal an sich was prima om te lezen, maar het verhaal las niet vlot. De persoonlijke situatie van Flora, en dan met name van haar broer, werd kort aangestipt in het verhaal, en naar mijn idee op het einde wat afgeraffeld. Dit was niet nodig geweest.
Ondanks dat het verhaal schuil gaat in geheimen, intriges en vol zit met kunst heb ik helaas niet zo erg van het boek kunnen genieten. Van Karen Swan ben ik beter gewend.
Waar raakt ze in verstrikt.