Het genootschap van puzzelmakers
Soms is het vinden van je plek in de wereld de moeilijkste puzzel van allemaal.
Deze zin staat op de cover van het boek en je hebt al direct stof tot nadenken.
Clayton werd als baby achtergelaten op de stoep van het Genootschap van Puzzelmakers. De oprichtster, Pippa, heeft hem grootgebracht. Als zij overlijdt laat ze Clayton een puzzel na die de mysterie rond zijn afkomst moet onthullen.
Het boek is leuk geschreven. Het ene hoofdtuk speelt in het hier en nu, en krijgen we een inkijkje in Clayton’s leven. Het andere hoofdstuk speelt zich af in het verleden en onthult stukje bij beetje hoe het genootschap is ontstaan en hoe dat zich heeft gevormd. Deze hoofdstukken wisselen elkaar af, maar niet op een vervelende manier.
Het is verrassend om een boek te lezen over mensen die goed zijn in puzzels en die elkaar hebben gevonden. De ene is goed in doolhoven, de ander in legpuzzels, weer een andere in het maken van quizzen enz.
Leuk om dit zo te lezen. Weer eens wat anders.
De zoektocht die Clayton aflegt om zijn afkomst helder te krijgen vind ik wat slap beschreven. Dit had mijn inziens levendiger gekund. Maar dat neemt niet weg dat het boek heerlijk te lezen is.
Leuke eerste debuut roman van deze auteur.
Deze zin staat op de cover van het boek en je hebt al direct stof tot nadenken.
Leuk om dit zo te lezen. Weer eens wat anders.
Leuke eerste debuut roman van deze auteur.